Besinlerin soğukta saklanma sıcaklıkları ve süreleri farklılık göstermektedir. Örneğin; Et 0-2 °C 'da 3-5 gün, Kıyma 0-2 °C 'da 1-2 gün, Balık -1-0 °C 'da 1-2 gün, Yumurta 4-7 °C 'da 7 gün, Yumuşak Meyveler 4-7 °C 'da 2 gün, Sert Meyveler 4-7 °C 'da 14 gün, Soğan, Patates 15-20 °C 'da 14-21 gün, Yeşil Sebzeler 4-7 °C 'da 5 gün, Diğer Sebzeler 4-7 °C 'da 14 gün boyunca saklanabilmektedir.
| Besin | Sıcaklık °C | Süre (Gün) |
| Et | 0-2 | 3-5 |
| Kıyma | 0-2 | 1-2 |
| Balık | -1-0 | 1-2 |
| Yumurta | 4-7 | 7 |
| Yumuşak Meyveler | 4-7 | 2 |
| Sert Meyveler | 4-7 | 14 |
| Soğan, Patates | 15-20 | 14-21 |
| Yeşil Sebzeler | 4-7 | 5 |
| Diğer Sebzeler | 4-7 | 14 |



