Hijyen.com.tr olarak müşterilerimizin hijyen eğitimlerimiz ile ilgili sıkça sorduğu soruları ve cevaplarını bu sayfada sizin için bir araya getirdik.

Sizi Arayalım

Aşağıdaki iletişim formunu doldurarak, danışmanlarımızın sizinle iletişim kurmasını sağlayabilirsiniz.

Günün Fırsatı Günün FırsatıBugüne özel tüm hijyen eğitimlerimizde %50 İndirim Fırsatı!
Ara

Popüler Eğitimler
Mesleki Eğitimler
4500'den fazla mesleki eğitim sertifikası tek bir portalda bir arada.
trendmeslek.com
MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi
8 sektör ve 50'den fazla kapsamla yanınızdayız.
renkbelgelendirme.com

Sepetiniz

Sepetinizde ürün bulunmuyor!

Evet. 06/05/2014 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü'nün yayınladığı 26022156/101.04/1801226 sayılı yazı ile üretim yapmaksızın her türlü gıda ürünü paket ve ambalajı üreticileri gıda ile temas eden madde ve malzeme üretimindeki personeline hijyen eğitimi aldırması gerekmektedir.

Hayır. Hijyen eğitimlerini Tıp Fakültesi, Hemşirelik Yüksek Okulu, Sağlık Yüksek Okulu, Sağlık Eğitim Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Tıbbi Laboratuar alanında eğitim almış olan Tıbbi Biyolojik Bilimler Bölümü ve Fen Fakültesi/Fen-Edebiyat Fakültesinin Biyoloji bölümlerinden mezun olanlar tarafından verilmelidir.

Hijyen eğitimlerimizi, sertifikalı eğitmenlerimizden kurumumuzda yüz yüze veya web sitemiz üzerinden çevrim içi öğrenme sistemimiz aracılığı ile alabilirsiniz.

Eğitimlerin içerikleri, hijyen ilkelerine uyulmaması sebebiyle halk sağlığı açısından risk oluşturduğu bilinen virüslerin, bakterilerin, parazitlerin, mantarların ve diğer enfeksiyon etkenlerinin genel özelliklerini, bulaşma yollarını, hangi iş kolunda nasıl bulaşmalar olabileceğini veya halk sağlığının nasıl tehdit göreceğini, hastalık belirtilerini ve korunma yollarını ihtiva eder.

Eğitim süresi 40 saat olup, ihtiyaç duyulması ya da öngörülmesi halinde eğitim 8 saat daha uzatılabilmektedir.

Gıda üretim ve perakende iş yerlerinde, insani tüketim amaçlı sular ile doğal mineralli suları üreten iş yerlerinde ve insan bedenine temasın söz konusu olduğu temizlik hizmetlerinin verildiği iş yerlerinde çalışanlara yönelik hijyen eğitimi programlarının planlanmasına, eğitimlerin verilmesine, iş yeri sahibinin, işletenlerin ve çalışanların bu konudaki sorumluluklarına, bu iş yerlerinde çalışmaya engel bulaşıcı hastalıkların ve cilt hastalıklarının belirlenmesine ve bu hastalıkların iyileşme halinin tespitine ilişkin usul ve esasları belirlemektir.

  1. Gıda üretim ve perakende iş yerleri.
  2. İnsani tüketim amaçlı sular ile doğal mineralli suların üretimini yapan iş yerleri.
  3. Kaplıca, hamam, sauna, berber, kuaför, dövme ve pirsing yapılan yerler, masaj ve güzellik salonları ve benzeri yerler.
  4. Otel, motel, pansiyon ve misafirhane gibi yerler.
  5. Komisyon tarafından hijyen eğitimi verilmesi uygun görülen diğer iş kolları.

Bu Yönetmelik, 11/6/2010 tarihli ve 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamındaki iş yerlerinde çalışan kişiler için mecburi olan gıda hijyeni eğitim konularını kapsamaz.

Bu Yönetmeliğin kapsadığı iş yerlerinde, Genel Müdürlük tarafından verilen belgeye sahip olmayan kişiler çalıştırılamaz. İş yeri sahipleri ve işletenleri, çalışanlarının hijyen eğitimi almasından ve belgeli olarak çalıştırılmasından birinci derecede sorumludur. Bizzat çalışmaları durumunda iş yeri sahipleri ve işletenleri de bu eğitimi almaya mecburdur.

Kurs programına katılım şartları şu şekildedir;
  1. En az okur yazar olmak.
  2. Mesleği yapacak bedensel ve zihinsel yeterliliğe sahip olmak.
  3. Kurs kaydı için gerekli evrakları hazırlamış olmak.
Kurs kaydı için gerekli evrak listesi şu sekildedir;
  1. Nüfus cüzdanı fotokopisi.
  2. Öğrenim durumunu gösterir belge (diploma, öğrenci belgesi vs.).
  3. Vesikalık Fotoğraf 4 adet.

Bazı kurs programları ve meslekler için sağlık raporu, taahhütname, kurs başvuru formu gerekebilmektedir. Eğitim koordinatörünüzden bilgi alınız.

Bize Ulaşıın
Sizi Arayalım
Sorunuz mu var? Hemen sizi arayalım.